Pressemelding 24. oktober 2012:
NYE SKREKKBILDER I SKJEBNEÅR FOR PELSDYRNÆRINGEN

Nok en gang er det avslørt grusomme lidelser for dyr i norske pelsfarmer. Etter ti års frist til forbedring har pelsdyrnæringen mislyktes i sitt siste forsøk på å redde skinnet.

- Pelsdyrnæringen har fått utallige sjanser til å bedre dyrevelferden, sier Odd Harald Eidsmo i Dyrebeskyttelsen Norge. - Likevel kan vi for fjerde gang siden 2008 avdekke omfattende og grov dyremishandling på norske pelsfarmer. Pelsdyrnæringen har sviktet totalt i sitt forsøk på å gjøre forholdene bedre for dyrene.

I dag avdekker Dyrebeskyttelsen Norge og Nettverk for dyrs frihet nye skrekkbilder fra norske pelsfarmer. I sommer og høst er 24 pelsfarmer fra Troms i nord til Agder i sør inspisert uanmeldt. Mange tusen bilder og flere timer med videodokumentasjon fra pelsfarmene viser at mink og rev lider på norske pelsfarmer hver eneste dag.

Inspeksjonene dokumenterer hvordan pelsdyrnæringens forsøk på å rydde opp har vært resultatløse: Skadde og lidende pelsdyr ble funnet på samtlige inspiserte pelsfarmer. Blant funnene er dyr med avbitte bein, haler og ører, smertefulle bittskader og tvangsadferd. På en farm i Hedmark lå en død, råtnende revemor mens ungene hennes levde videre i samme bur. I Telemark fant inspektørene seks mink med avspiste bakbein. I Trøndelag levde flere mink med store kjøttsår på hodet etter å ha blitt angrepet over lang tid av andre mink.

- I 2002 sto et samlet Storting bak kravet om at pelsdyrnæringen måtte oppnå vesentlige forbedringer for å unngå nedleggelse, sier Per Arne Tøllefsen, pressesekretær i Nettverk for dyrs frihet. Ti år senere lever dyrene under de samme uverdige forholdene. Vi forventer nå at regjeringen starter avviklingen av næringen.

Et regjeringsutvalg vurderer nå om næringen skal forbys i Norge.

FOR MER INFORMASJON VENNLIGST KONTAKT:

Odd Harald Eidsmo, rådgiver for Dyrebeskyttelsen Norge: 95 76 06 72
Per Arne Tøllefsen, pressesekretær i Nettverk for dyrs frihet: 91 77 64 31

FOR HØYOPPLØSTE BILDER OG FILM TIL FRI BRUK:
Kreditering ved bruk av film eller foto: “Nettverk for dyrs frihet/Dyrebeskyttelsen Norge”.

Utvalg av videoklipp:

http://filer.dyrsfrihet.no/pels2012/Pelsdyr-2012.mp4

Utvalgte bilder:
http://www.flickr.com/photos/dyrsfrihet/sets/72157631844184758/

Mer informasjon:
http://www.dyrebeskyttelsen.no/pels
http://www.forbypels.no

 


 

© 2010 Dyrebeskyttelsen Norge avd. Drammen og omland